Bebek Kıyafetleri Kaç Derecede Yıkanmalıdır ?

Bebek Kıyafetleri Kaç Derecede Yıkanmalıdır ?

Bebek Kıyafetleri Kaç Derecede Yıkanmalıdır ?

Bebeklerin hassas cildini koruyabilmek ve kimyasal süreçlere maruz kalmalarını önleyebilmek için bebek kıyafetlerini yıkamanın çok pratik ve sağlıklı yollarını bilmeli ve bu şekilde bebeklerin sağlığını korumalısınız. Genel olarak yeni annelerin en çok merak ettiği konular arasında bebek kıyafetleri nasıl yıkanır? Bebek kıyafetleri kaç derecede yıkanmalıdır? şeklinde olmaktadır.

 

 Bu süreçte hem beneklerin sağlığı ön planda olmakta hem de kullanılan bebek kıyafetleri saha uzun ömürlü olmaktadır. Anneler bu açıdan bakıldığı zaman bebek kıyafetlerini yıkama konusunda gerekli olan tüm püf noktaları bilmeli ve uygulamalıdır.

 

 Bebekler doğdukları andan itibaren çok hassas bir cilde sahip oldukları için en ufak kimyasallardan bile etkilenebilmektedir. Aynı zamanda günlük hayatta kullanılan birçok deterjan kimyasal içeriğe sahip olduğu için bebek kıyafetlerinin en uygun deterjanlar ile yıkanması gerekmektedir.

 

 Bebek Kıyafeti Yıkama

 

 Bebek kıyafetlerini yıkamadan önce en hijyenik bir biçimde sonuç almak adına öncelikle bebek kıyafetleri ayrı bir filede biriktirilmelidir. Bebek çamaşırları ayrı yıkanmalı çünkü bebek çamaşırlarının ayrı bir yerde biriktirilmesi, diğer aileden olan kişilerin kıyafetlerinde yer alan parfüm, deterjan artıkları ve buna benzer şeylerin bebeğin kıyafetine geçmesi önlenmiş olur.

 

 Bebek kıyafetleri yıkanmadan önce kıyafetlerde bulunan etiketlerin kesilmesi gerekmektedir. Aynı zamanda bebek kıyafetleri çok ideal sıcaklıkta yıkamalıdır. Yüksek sıcaklıkta yıkanan giysiler daha iyi hijyen sağlar yanılgısına da düşmemiz gerekir. İçeriğinde zararlı kimyasalların yer almadığı deterjan veya temizlik ürünleri kullanmalıdır.

 

 Bebek Kıyafetlerinin Yıkanma Süreçleri

 

 Kıyafet yıkamada durulama işleminin çok uzun sürmesi önemlidir. Artı bir durulama işlemi, bebek kıyafetlerinin çamaşır deterjanından ve yumuşatıcılarından arta kalan, kimyasallarından arındırılmasını sağlamaktadır. Kıyafetlerin üzerinde, herhangi bir madde artığının kalmaması için de program bitmeden hemen önce yeniden durulanması gerekir.

Bu şekilde yapılan yıkama uygulamaları bebeklerin muhtemel olan alerjik reaksiyonlardan etkilenmesini de önlemektedir. Bunun yanında isilik, pişik, atopik dermatit şeklinde olan pek çok cilt sorunu da bu şekilde ortadan kalkmaktadır. Buna bağlı olarak da bebeği olabilecek olan bütün deri rahatsızlıklarından korumak adına durulama işlemine çok fazla özen göstermesi gerekir.

 

 Yıkamanın sonrasında başka bir önemli nokta da kurutma işlemi olmaktadır. Bebek kıyafetlerinin özellikle açık havada kurutulması gerekir. Bu şekilde daha yumuşak olmaları sağlanır. İlkbahar ve yaz mevsiminde, bebek çamaşırları mutlaka güneş gören yerlerde kurutulmalıdır. Güneş ışınları, bebek kıyafetleri üzerinde yer alan bakterilerin yok olmasını sağlamaktadır.

 

 Kuruyan bebek çamaşırların serin ve de kuru bir alanda muhafaza edilmesine özen göstermelidir. Kurutulan giysileri ütülemek de başka bir püf nokta olmaktadır. Ütünün yüksek ısısı, bebek kıyafetlerdeki hijyenik etkinin artmasını sağlamakta ve bebeğin sağlığını korumaktadır.

 

 Bebek Kıyafetleri Yıkama Dereceleri

 

 Genelde bebek kıyafetlerinin çok daha temiz olacağı düşünülerek, 60 ya da 90 derece gibi yüksek sıcaklıklarda yıkandığı görülmektedir. Fakat bunun aksine bebek kıyafetlerini yıkamak konusunda maksimum sıcaklıkların olması şart değildir. Aslında, temizliği ve hijyeni sağlayan en önemli durum, kullanılan deterjan olmaktadır. Bebek çamaşırları kaç derecede yıkanır?

 

 Beyaz ve günlük çamaşırları 40 derecede, renkli ve de hassas çamaşırları da 30 derecede yıkayarak gerekli olan hijyeni sağlayabilirsiniz. Etiketlerde yer alan yıkama talimatlarını okumak da, yıkama konusunda yardımcı olacaktır. Bunun yanında daha yüksek sıcaklıklar bebeğinin kıyafetlerinde daha hızlı bir yıpranmaya neden olacağından, bu konuda da hassas davranmak gerekir.

 

 Bebek Kıyafeti Yıkama Teknikleri

 

 Devamlı makinenin içinde kaybolan bebek minik çorapları için çok önemli bir püf nokta bulunmaktadır. Her yıkamada bir teki kaybolan çoraplar, bebek kıyafet yıkama filesi ile bir arada tutulmakta ve çamaşır makinesinin derinliklerinde kaybolması engellenmektedir. Yıkanması gerekli olan başka bir bebek eşyası da oyuncaklar olmaktadır.

Üretim şartlarının detaylarına hakim olamadığınız oyuncakları, yıkadıktan hemen sonra bebeğe verilmemelidir. Bu konuda özellikle de pelüş oyuncaklar kullanılmadan önce ve kullanım sırasında çok fazla kir toplamaktadır. Bu oyuncaklar bebekler tarafından da çok sık ağızlarına götürülmektedir. Bundan dolayı bebek kıyafetleri kadar oyuncaklara da özen gösterilmelidir.

 

 Bebek Kıyafetleri Ne İle ve Nasıl Yıkanır?

 

 Yeni moda çamaşır makinelerinin pek çoğunda bebek kıyafetlerinin yıkaması için özel yıkama programları yer almaktadır. Bebek programlarının, diğer normal yıkama programlarından farklı da ekstra durulama süreleri olmaktadır. Bebek cildinin tahriş olmaması için, çamaşır suyunun veya buna benzer deterjanların kullanmaması gerekir.

 

 Standart olan deterjanlar, kimyasal içeriğe sahip olduklarından ve paraben gibi zararlı bileşenleri içerdiklerinden bebeğinin cildinde kaşıntı, kızarıklık ve birçok yan etkiye neden olmaktadır. Bu sebeple de bebeklere özel üretilen organik bebek deterjanları veya sabun tozunu tercih etmek en doğrusu olacaktır. Sabun tozu bebek kıyafetlerini yıkmak için kullanılan en doğru ürün olmaktadır.

 

 Asıl önerilen ürün bitkisel içerikli özellikte olan organik deterjanlar olmaktadır. Bu deterjanlar büyük marketlerde satılmakta ve çok köpürmüyor. Yoğun kokulu da olmuyor. Fakat bebeğinin kıyafetlerini, onun hassas cildine zarar verecek olan kimyasallardan temizliyor ve temas etmesini engelleyerek etkin bir şekilde temizliyor.

Etiketler: Bebek Kıyafetleri Nasıl Temizlenmeli
Kasım 11, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR