Bebek Kıyafetlerindeki İstenmeyen Lekeler Nasıl Çıkartılır?

Bebek Kıyafetlerindeki İstenmeyen Lekeler Nasıl Çıkartılır?

Bebek Kıyafetlerindeki İstenmeyen Lekeler Nasıl Çıkartılır?

Bebek kıyafetleri, diğerlerinden farklı olduğu için özel temizleme gerektirir. Yeni alınan kıyafetlerin de hijyene uygun olması açısından yıkanması önemlidir. Bebek kıyafetleri gün içinde sürekli kirlendiği için bazen zorlu lekelerle karşı karşıya kalabilirler. Özellikle de kusmuk ve anne sütü lekeleri en zor çıkanlardır. Bu noktada bebek kıyafetleri temizliği hakkında ipuçlarını bilirseniz işleriniz kolaylaşır.

 

 Bebek Kıyafetlerinde Leke Çıkarma Yöntemleri Nelerdir?

 

 Çene kasları iyi gelişmeyen bebeklerin üzerlerine yemek dökmeleri kaçınılmazdır. Çoğu leke de inatçı olduğu için silerek veya yıkayarak geçmesi imkansızdır. Genelde kimyasal içerikli leke kullanıcılar tercih edilse de bu, bebek sağlığı için risklidir. Bu nedenle bazı daha hafif deterjanların kullanılması önerilir. Lekeli kıyafetlerde işe yarayan yöntemler şunlardır:

 

 Yoğun kirlilikteki kıyafetleri elmalı sirke ve karbonat karışımından oluşan soğuk suda bekletebilirsiniz.

 

 Duru suda beklettikten sonra makineye atabilirsiniz.

 

 5 aspirini 2 kilo ılık suyun içinde ezin ve iyice karıştırın. Ardından bevek kıyafetini içine koyun ve yaklaşık 8 saat boyunca bekletin. En sonunda makineye atarak lekelerden eser kalmadığını görebilirsiniz.

 

 Lekeli kıyafetin üzerine bir miktar diş macunu sürün ve temiz bir fırçayla fırçalayın. Eğer inatçı lekeler varsa bir gece boyunca üzerinde bekletebilirsiniz.

 

 Beyaz kıyafetlerin ağarması için beyaz sabun kullanabilirsiniz. Kalıp sabunu rendeleyerek kaynayan suya ekleyin ve hafif yoğunlaşmış bir karışım elde edin. Ardından bu karışımı makinenin deterjan gözüne ekleyerek beyaz kıyafetlerin ağarmasını sağlayabilirsiniz.

 

 Bebek Kıyafetleri Nasıl Kurutulmalı?

 

 bebek kıyafetleri temizliği, sadece yıkama işlemiyle bitmez. Yıkadıktan sonra hijyene uygun olması adına iyi bir şekilde kurutulması gerekir. Çoğu kıyafet için kurutma makineleri kullanılsa da bu kıyafetlerde tercih edilmemelidir.

 

 Bunun yerine güneş ışığı altında kurutarak mikroplar öldürülür ve daha ferah bir şekilde kokar. Ayrıca kıyafetlerin eskime süresi de uzar. Ancak havada is, toz ve duman gibi partiküller varsa kurutulması önerilmez.

 

 Bebek Kıyafetlerinde Deterjan Seçimi Nasıl Olmalı?

 

 bebek kıyafetleri temizliği konusunda deterjan seçimi oldukça önemlidir. Zira bebeklerin yüzde 70 oranında alerjileri olabilir. Dolayısıyla cilt ve bağışıklık sağlıklarına zarar vermeyen temizleyiciler tercih edilmelidir. Bu noktada dermatolojik olarak test edilmiş olanlar kullanılabilir. Olması gerekenden fazla deterjan kullanmak da alerjiyi tetikleyebilir.

 

 Cilt döküntüsü ve kaşıntısı gibi çoğu sorun bu alerjik semptomlardan biridir ve deterjana bağlıdır. Dolayısıyla bebek kıyafetlerine özel olarak deterjanları kullanmanız en doğrusudur. Bunlar özel formülasyonlarda geliştirildikleri için lekeleri de daha iyi şekilde çıkarır.

 

 Sararmış Bebek Kıyafetlerindeki Lekeler Nasıl Geçer?

 

 Bebek kıyafetlerindeki süt ve kusmuk lekeleri sararmasına neden olur. Özellikle de beyaz kıyafetlerde daha çok görülür ve görünümsel olarak rahatsız edicidir. Bu noktada kıyafetlerdeki ilgili lekeleri doğal yöntemlerle çıkarmak işe yarayacaktır. Sararmış bebek kıyafetlerindeki lekeler şu yöntemlerle geçebilir:

 

 Limon suyu

 

 Diş macunu

 

 Beyaz sabun

 

 Mısır nişastası

 

 Aspirin

 

 Oksijenli ağartıcılar

 

 Yukarıdaki malzemeler doğal ve hafif içeriğe sahip olduklarından bebek kıyafetlerinde kullanılabilir. Belirli miktar alarak lekelerin üzerine dökülür veya uygulanır. Lekeler yumuşadıktan sonra çamaşır makinesinde yıkanması beklenir.

 

 Bebek Kıyafetlerindeki Lekeler Çıkarıldıktan Sonra Nasıl Ütülenmeli?

 

 Bebek kıyafet temizliğinin son aşaması da ütülemedir. Leke çıkarma, yıkama ve kurutma işlemlerinden sonra doğru bir şekilde ütülenmelidir. Bu noktada dikkat edilmesi gerekenlerden ilki çok yüksek ısıda buhar kullanmamaktır. Yüksek ısı fazla buhar ürettiği için nemlendirir ve yeni bakterilerin oluşumuna sebebiyet verir.

 

 Aynı zamanda pamuklu kıyafetlerin sertleşmemesine dikkat edilmelidir. Aksi takdirde bebeğin cildine zarar verme etkisi daha yüksek olur ve tahriş edicidir. Bu nedenle pamuklu kıyafetlerde yüksek ısı kullanılmamalıdır.

Etiketler: Bebek Kıyafetleri
Nisan 26, 2024
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR