Uyku Arkadaşı İle Uyku Eği̇ti̇mi̇.

Uyku Arkadaşı İle Uyku Eği̇ti̇mi̇.

Bebekler De Uyku Eği̇ti̇mi̇ Nasıl Yapılır? Uyku Arkadaşı İle Uyku Eği̇ti̇mi̇.

Bebeklerde uyku eğitimi güvene dayanmaktadır. Bebeğe gereken ilgi ve sevginin hissettirilmesi gerekmektedir. Sakin, sessiz ve karanlık bir ortamda bebek uykuya hazırlanmalıdır. Ardından emzirme, ninni söyleme, huzurlu ses tonuyla konuşmak gibi güven veren davranışlar bebeğin rahat uyumasını sağlayabilmektedir.

 

 Bebeğin Uykusunu Nasıl Düzenlenir?

 

 Bebekler için uyku düzeninin sağlanabilmesi büyük önem taşımaktadır. Gündelik uyku rutinleri bebeklere güven vermektedir. İlk 1 yıl bebeğin uyku rutini oluşturabilmek için önemlidir. bebek uyku eğitimi rutin oluşturmaya bağlı olarak değişmektedir.

 

 Oyun hazırlığı, uyku hazırlığı yapılıyor olması bebekte rutin olarak yerleşmektedir. Gece ve gündüz uyku ritmi gelişebilmesi için belirli zamanlarda gaz çıkarma, banyo, masaj, ninni, emzirme gibi hazırlıklar iyi gelmektedir. Bebeklerde ilk 40 gün hayata adaptasyon dönemidir.

 

 6. Hafta ile ilk 3 ay arasında bebeğin günde 4 kez uyuması gerekmektedir. Devam eden süreçte uyku düzeni yavaş yavaş sağlanabilecektir. Pijama giydirilmesi, ışığın kapatılması bebek uyku eğitimi adımları arasında bulunmaktadır. Profesyonel destek alınarak da bebek uyku eğitim süreci yönetilebilmektedir.

 

 Bebekte Gece & Gündüz Uyku Düzeni

 

 Bebekler için uyku eğitimi alınarak kısa sürede oluşturula bilmektedir. Üç ay ile altı ay arası bebeklerin gece aralıksız olarak 6-8 saat uyuyabilmektedir. Bu süreçte beslenme endişesine gerek bulunmamaktadır. Kilo almaya devam eden bebekler için bu uyku süreci normal kabul edilmektedir.

 

 bebeğimin uykusunu nasıl düzene sokarım sorusu tüm anne babaların merak konusudur. Bebeğin uyku düzenini oluşturabilmek için güven duygusunun pekiştirilmesi gerekmektedir. Bu da banyo yaptırılması, emzirme, masaj, gaz çıkarması ve ninni gibi huzur veren davranışlarla mümkün olabilmektedir. bebek uyku eğitimi alınması da sürece olumlu katkı sunmaktadır.

 

 Eğitim alınabilecek güvenli adres ise cigit.com.tr zaman sınırsız bilgi desteği verebilmektedir. Profesyonel uzmanlardan alınabilecek eğitim sonucunda bebeklerde uyku rutini oluşturulabilmektedir.

 

 Beyaz gürültü olarak ifade edilen anne karnındaki seslere benzer yapay sesler de işe yarayabilmektedir. Bunlar yağmur- rüzgâr sesi, deniz dalga sesi, kalp sesi ve vantilatör sesi olabilmektedir. Bebeklerde gece ve gündüz uyku düzeni oluşturulması anne için de büyük kolaylık olmaktadır.

 

 Bebeklere Uyku Arkadaşıyla Uyku Eğitimi Verilir mi?

 

 Uykunun bebekler için en önemli etken olduğu bilinmektedir. İlk 1 aya kadar 20 saate kadar uyuyabilen bebeklerde daha sonra 14- 16 saate düşmektedir. 1 Yaşına kadar da belirli bir düzenle eksilmektedir. Oyun arkadaşıyla bebeğimin uykusunu nasıl düzene sokarım? Diyenler için uyku arkadaşı önerilmektedir.

 

 Uyku arkadaşıyla bebeğe uyku eğitimi verilebilmektedir. Fakat uyku arkadaşıyla uyku eğitiminin etkili olabilmesi için uyku arkadaşını sadece uyku alanında görebilmesi gerekmektedir. Uyku arkadaşının faydaları;

 

 Uyandığında yanından ayrılmayan arkadaşın varlığı güven verecektir.

 

 Annenin yanında olmadığı süreçte sarılarak uyumasına yardımcı olabilmektedir.

 

 Yıkanabilir, yumuşak bir uyku arkadaşının varlığı yalnız olmadığını hissettirecektir.

 

 Yatağında, pusette ve başka bir yerde uyuyor da olsa bebeğin uyku arkadaşı yanında bulunmalıdır.

 

 Uyku arkadaşının boyutları elle tutulur, kafası, kolu, bacağı bulunan nesnelerden seçilmelidir.

 

 Bu bebeğin motor becerileri için de büyük önem taşımaktadır.

 

 Ayrıca uyku arkadaşı çocukta gördüğü anda uyku vaktinin geldiği çağrışımı gibi avantajları olabilmektedir.

 

 Uyku Eğitimi Verilirken Dikkat Edilmesi Gereken Detaylar

 

 Bebeklere uyku eğitimi verilirken pek çok detaya özen gösterilmesi gerekmektedir. İlk 1 yaşına kadar uyku düzeni geliştirilen bebekler ilerleyen yaşlarında da uyku düzenine uymaktadır. Uyku eğitimi verilen bebeklerde dikkat edilmesi gerekenler;

 

 Bebek kendine ait yatak ve odada uyumalıdır.

 

 Altının temiz olması gerekmektedir.

 

 Uyku alanında Konsantrasyonunu etkileyebilecek etken bulunmamalıdır.

 

 Yatağın ne çok yumuşak ne de sert olmaması gerekmektedir.

 

 Oda sıcaklığı ve nem dengesine özen gösterilmelidir.

 

 Bebeğin karnı tok olmalıdır.

 

 Işığın kapalı olması, emzirme, ninni gibi huzur etkenlerine özen gösterilmesi gerekmektedir.

 

 Bebek Uyku Eğitimi Kimden Alınmalıdır?

 

 Uyku eğitimi alınabilmesi için öncelikle profesyonel eğitmenler bulunmalıdır. İlk 40 günden sonra başlanabilecek uyku eğitimcinin, güvenilirliği ve eğitim yöntemlerinin kanıtlanmış olması gerekmektedir. Bebek uykuya hazırlanırken kıyafeti değiştirilerek uyku konumuna geçirilmelidir.

 

 Özellikle gündüz uykusundan uyanır uyanmaz da giydirilmesi gerekmektedir. Uykuya geçiş öncesi sessizlik, emzirme, masaj, ninni bebeğe uyku vaktini hatırlatacaktır. Özenle uyku rutini oluşturulan bebekler ruhsal ve fiziksel olarak hazırlanmış olmaktadır.

 

 Uyku bebekler için büyümenin en büyük desteğidir. Bebeklerde ilk aylarda 20 saati aşan uyku saatleri zamanla düşerek devam etmektedir. Uyku düzeni kadar uyku kalitesinin de öneminin büyük olduğunun bilinmesi gerekmektedir.

 

 Uyku Eğitiminin Bebeğe Etkisi Nedir?

 

 Bebeklerde uyku düzeninin oluşturulabilmesi eğitime bağlıdır. Uyku eğitimi verilerek belirli aşamalarla rutin oluşturulabilmektedir. bebeğimin uykusunu nasıl düzene sokarım sorusu pek çok annenin merak konusudur. Bu nedenle uzmanından alınabilecek uyku eğitimi sayesinden bebeğin uyku düzeni geliştirilebilmektedir.

 

 Oluşturulabilecek huzur ortamı, uyku arkadaşı, banyo, ninni, emzirme gibi bebeğe güven veren davranışlar sunulmalıdır. Ayrıca bebeğin uyku kıyafetlerinin yumuşak, rahat kalıplı ve terletmeyen kumaşlardan olması çok önemlidir. Kendisini güvende hisseden bebeklerde uyku düzeni kolaylıkla sağlanabilmektedir. Bu konuda en güvenli adres cigit.com.tr 7/24 ziyaret edilerek bilgi ve teknik destek alınabilmektedir.

Etiketler: Bebekler De Uyku Eği̇ti̇mi̇
Ocak 08, 2024
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR