Çocuğumuzun Kıyafetlerini Kaç Günde Bir Değiştirmeliyiz ?
Çocuk kıyafetleri üzerinde titizle durulması gereken giysilerdir. Çocukların rahat hareket etmeleri için ergonomik ve ciltlerinin hava alması için nefes kumaşların % 100 pamuk iplik ile üretilen kumaşlardan tercih edilmesi çok önemlidir.
Nefes Aldıran Kumaş Nedir?
Nefes aldıran kumaş, cilt yüzeyinin hava almasını sağlaması ve çocukların sağlıklı bir cilde sahip olması için kullanılan pamuk cinsi kumaşlardır. Sürekli olarak hareket halinde olması sebebiyle özellikle yaz aylarında terleme söz konusu olmaktadır.
Terin çocuklar üzerinde kurumaması ve kumaşın sentetik olmamasına bu anlamda ebeveynler haklı olarak dikkat etmektedirler. Çocuklar için çocuk giyim kışın soğuktan, yazın da sıcaktan korunması açısından pamuklu giysiler tercih edilmelidir.
Çocuk Kıyafetleri Değiştirme Sıklıkları Nasıl Olmalıdır?
Çocukların hem kendi istedikleri renk ve desenleri içeren kıyafetleri giymesi, Özellikle ebeveynler ile birlikte çocuğunda fikrinin alınarak satın alınması çocukların psikolojik olarak gelişim sürecini hızlandıracaktır. Bu durumda çocuklar aile içerisinde başta olmak üzere kendisinin de bir takım haklarının olduğu ve istekleri doğrultusunda yanıt aldığını görecektir. Bu bağlamda çocuk kıyafetleri satın alınırken onlarında düşüncelerine başvurmak uygun olacaktır.
Cilt sağlığı çocuklar için çok önemli bir ayrıntıdır. Mevsime uygun giyinmek ve ihtiyaç duyulması durumunda günde bir kaç kez çocukların üstü değiştirme durumu söz konusu olmalıdır. çocukların çoğu sürekli olarak kıyafet değiştirme durumuna tepki verebilmektedir. Bu sebeple onların sevdiği kıyafetler satın alınması halinde bu tip problemler kolaylıkla aşılacaktır.
Bebeklerde günde 6-7 defa giysi değiştirilmelidir. Yaş büyüdükçe çocuğun içinde bulunduğu duruma göre giysi değiştirme periyodlarında farklılıklar söz konusu olmaktadır.
Okul çağındaki çocukların özellikle Ana okuluna giden çocuklarda oyun esnasında sıklıkla terlemesi sebebiyle mutlaka yedek kıyafet çantasına konulmalı ve öğretmenlerine değiştirilmesi yönünde bilgi verilmelidir.
Değişen giysilerin kimyasal içermeyen çamaşır deterjanı ve tercihen sabun veya sabun tozu ile yıkanması tavsiye edilmektedir. Bilhassa Bebek iç ve dış kıyafetleri için elde yıkama programının kullanılması ve yıkandıktan sonra mutlaka ütülenmesi bakterilerin ve mikropların yok edilmesi için çok önemlidir.
Çocuk Giysilerinde Dikkat edilmesi Gereken Noktalar Nelerdir?
Pamuk kumaşlardan üretilen çocuk giyim tasarımlarında kıyafetlerin sıklıkla yıkanması sebebiyle dayanıklı giysiler seçilmelidir. Yaz aylarında hafif giysiler seçilmeli, kış aylarında nispeten kalın ancak cilde zararı olmayan kumaşlardan üretilen giysilerden yararlanılmalıdır.
Çocukların giysileri kolay kirlenmektedir. Özellikle dış giyim olarak bilinen pantolon, eşofman altı veya üstü giysilerin kolay temizlenebilir olması ve çamaşır makinesinde yıkanarak leke tutmayan kumaşlardan seçmeye özen gösterilmelidir.
Çocuklar üstlerini çok kolay kirletirler bu bağlamda bir gün içerisinden birden fazla giysi değişimi söz konusudur. Çocukların yaşları daha küçük ise üst değiştirme süreci daha fazla olmaktadır. Bakımı ve temizliği kolay kıyafetler seçilmeli, sürekli temizlenmesi sebebiyle yıpranmayan giysiler tercih edilmelidir.
Çocukların giysileri aynı zamanda güvenli olmalıdır. Örnek vermek gerekirse iyi dikilmemiş bir düğme çocuk tarafından yutulabilir ve istenmeyen durumlar ile karşılaşma riski söz konusu olabilir. Fermuar sisteminin sağlam olmaması sebebiyle rahatlık ve konfor sağlanamayabilir. Bu tip durumları göz önüne alarak yüksek kalitede cigit.com.tr çocuk giyim tercihleri yapılmasına özen gösterilmelidir.
Çocuklar için Ev giysileri Nasıl Olmalıdır?
Belirli bir yaşa kadar çocukların evde daha fazla zaman geçirmesi sebebiyle yumuşak dokulu giysilerin seçilmesine özen gösterilmelidir. Ev içi sıcaklığının da göz önünde bulundurulmasıyla yumuşak, pamuklu ve mevsime uygun ev giysilerinin kullanılmasına özen gösterilmelidir.
Çocukların ciltleri yetişkinlerin ciltlerine oranla çok daha fazla hassas ve alerjen bir yapıya sahiptir. sentetik veya kalitesi düşük kumaşlardan elde dilen giysilerin kullanılması durumunda alerjik reaksiyonlar meydana gelmektedir. Bu bağlamda çocukların gün boyu rahat ve güvenler kullandığı giysilerin uluslararası standartlara uygun giysileri kullanmaları sağlanmalıdır.
Çocukların Gece Kıyafetleri Nasıl Olmalıdır?
Çocukların geceleyin sağlıklı uyku uyuyabilmesi için yumuşak dokulu pamuklu, el ve ayakların rahat hareket edebileceği tarzda pijama ve uyku kıyafetleri seçilmelidir. Çocukların gelişim süreci özellikle uyku zamanlarında hızlanmaktadır. Bu sebeple çocukların rahat ve yumuşak uyku kıyafetleri ile uyuması büyük önem arz etmektedir.
Çocuk Giysilerin Çocuk Sağlığı Üzerine Etkisi Nelerdir?
kıyafetleri oluşturan kumaşların içerdiği iplik dokuları insan sağlığı üzerinde etkileri oldukça fazladır. Çocukların cilt sağlığı hassas bir yapıya sahiptir. Bu yüzden % 100 pamuklu ve doğal lifli iplikler ile üretilen giysiler bu anlamda cilt sağlığına oldukça yararlıdır. Doğal lifler içeren kumaş örneklerine bakılacak olursa Pamuk, bambu, keten, viskon gibi kumaşlar çocuklar için tercih edilmelidir.
Çocuk giysileri içerisinde sentetik türü kumaşlar önerilmemektedir. Ancak kullanılması halinde sıklıkla kıyafet değişikliğine gidilmesi ve mümkünse pamuklu giysilere dönüş yapılması önemlilik arz etmektedir.
Çocukların küçük motor hareketleri erişkin insanlara göre daha hızlıdır. eller kollar daha hızlı oynar özellikle oyun oynarken vücutları daha ergonomik yapıdadır. Bu sebeple pratik ve hareket kabiliyetini engellemeyen giysi yapıları tercih edilmelidir.
Kapalı ortamlardaki ısı durumuna göre kumaş seçimine özen gösterilmelidir. Dış giyim konusunda ise çocuğu rahatsız etmeyecek kalınlıkta dış giyim ürünleri kullanılmalıdır.